Měsíčník (nejen) pro učitele 1. stupně ZŠ. Vychází vždy 5. den v měsíci. !!UPOZORNĚNÍ !! - v červenci a srpnu magazín NEVYCHÁZÍ

Tip na školní výlet – zážitkový park Fábula

dsc_1980

Mohlo by se zdát, že na otázku „Kam na školní výlet?“ je brzy hledat odpověď již teď. Chcete-li si být ale jistí, že po vaší volbě v klidu zamluvíte vámi vybraný termín, pomalu začíná být načase se po správné destinaci poohlížet. Už jen proto, že zaujmout a zabavit dnešní školáky je čím dát těžším úkolem. A dobrý pedagog chce jistě splnit očekávání svých žáků, která jsou plná touhy po nezapomenutelných zážitcích. Musí však posoudit i význam školního výletu pro vzdělání svých dětí a také přemýšlet nad problematikou počasí, vzdálenosti, ceny, atd.

Dnes existují různé možnosti školních výletů pro 1. stupeň ZŠ, například:

Hrady, zámky, přírodní památky
Tímto výběrem školního výletu jistě nic nepokazíte. Většina hradů a zámků dnes nabízí víc než jen prohlídku interiérů, ale třeba i divadlo, vzdělávací programy, nebo kostýmované prohlídky.
Výhody: rozumná cena, výlet za každého počasí, poznávací hodnota
Nevýhody: dnes již nedostatečná atraktivita, tento tip výletu nenabízí dětem zážitky

ZOO
I zoologické zahrady vám dnes dokážou nabídnout různé vzdělávací programy, dětské koutky, atd., přesto zůstávají oblíbenou aktivitou spíše pro nejmenší děti.
Výhody: rozumná cena, poznávací hodnota, pobyt na čerstvém vzduchu
Nevýhody: Výlet vám může zcela pokazit nepřízeň počasí.

Interaktivní zábavné parky

Pokud zvolíte ten správný, můžete strávit školní výlet na místě, které nabízí zážitky a zábavu ve spojení se vzdělávacími a pohybovými aktivitami. V této skupině si můžete vybrat z velkého množství témat, a zároveň zvolit park dle věkové kategorie dětí, ceny, či pojistit se výběrem před nepřízní počasí.

Školní výlet v zážitkovém parku Fábula
Zajímavým interaktivním zábavným parkem je například rodinný areál Fábula v Kamenici nad Lipou. Pro mladší školáky nabízí kvalitní vzdělávací, zážitkové a divadelní programy. Pestrost atrakcí a vysoká interaktivnost těchto programů láká učitele i jejich žáky čím dál tím více. Mezi řadu důvodů, proč si zvolit právě tento výlet, patří fakt, že vám ho v žádném případě nepokazí nepříznivé počasí. Některé aktivity jsou totiž pod střechou a jiné se odehrávají venku pod širým nebem. Vyzkoušejte tento tip na školní výlet a nechte se pobavit interaktivními divadelními programy, zážitkovou cestou sklepením, kde se o váš zážitek postarají živé bytosti z českých pohádek. Vyzkoušejte svoji orientaci a intuici v zámeckém bludišti, pohrajte si v expozici obřích společenských her, království hlavolamů, tvořivých dílnách. Čeká na vás ale i zábava v mini ZOO nebo na dětských hřištích.

Rodinný areál Fábula nepatří mezi obří zábavní parky, tady se nemusíte obávat, že se mezi stovkami dětí z jiných škol ty vaše ztratí. Naopak – čeká vás dobře zorganizovaný celodenní program, individuální přístup pořadatelů k vašim požadavkům a celkově spíše rodinná atmosféra. Přesto vám však oplocený samostatný areál poskytne veškeré zázemí se službami, jako jsou restaurace, cukrárna a rychlé občerstvení a prodejna suvenýrů. Snad jsme vám tedy pomohli zodpovědět otázku“ Kam na školní výlet“ a přejeme vám šťastnou volbu a krásně vydařený výlet!

Share This:

Creative Commons License
Tip na školní výlet – zážitkový park Fábula by Marek Hervíř is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International