Měsíčník (nejen) pro učitele 1. stupně ZŠ. Vychází vždy 5. den v měsíci. !!UPOZORNĚNÍ !! - v červenci a srpnu magazín NEVYCHÁZÍ

Koledy s notami pro boomwhackers

koledy_boomwhackers

K vánocům neodmyslitelně patří také vánoční koledy. Zkuste oživit nácvik koled nebo vánoční besídku jejich netradičním zpracováním. Chtěli bychom vám pomoci a zaplnit nedostatek not pro boomwhackers. Proto jsme vytvořili noty pro boomwheckers k několika známým vánočním koledám.

Boomwhackers? O co se jedná?
Boomwhackers jsou různě dlouhé barevné trubice, které po úderu vydají tón, pro který jsou určeny. Každá trubice vydává jiný tón. Aby byly jednotlivé trubice a jejich tóny snadno rozpoznatelné, jsou barevně odlišeny.

Více o boomwhackers si můžete přečíst v článku Omrzel vás xylofon? Pořiďte boomwhackers

V únorovém vydání magazínu Zakatedrou.cz vyšla také Stručná metodika boomwhackers

K dostání jsou sady, které lze vzájemně kombinovat a vytvořit z nich až dvouapůloktávovou chromatickou sestavu (c – g2).

Nemáte ještě boomwhackers?

  • Získejte boomwhackers zdarma. Magazín Zakatedrou.cz naděluje pod stromeček sadu boomwhackers. Více informací o soutěži naleznete zde >>
  • Pro pořízení boomwhackers můžeme doporučit e-shop http://www.music-city.cz, se kterým spolupracujeme a jejich služby máme ověřené.
    Jejich nabídku boomwhackers naleznete zde>>

Pokud si chcete pořídit boomwhackers, ujistěte se, zda se jedná opravdu o boomwhackers. Na trhu je možné zakoupit také českou obdobu bobotubes, které mají jiné barevné rozlišení, nelze s nimi tedy hrát podle not publikovaných v našem magazínu.

Vánoční koledy – noty pro boomwhackers

Koledy s notami pro boomwhackers ve formátu .pdf ke stažení zde>>

Protože jsme zjistili, že je vysoká poptávka učitelů pro noty na boomwackers, připravili jsme pro vás noty k několika vánočním koledám. Notový zápis jsme se snažili co nejvíce zjednodušit. Přesto je pro některé koledy potřeba rozšíření základní sady trubic.

Chcete snížit tón trubice o jednu oktávu? Po zakrytí jednoho konce rourky se její tón sníží o jednu oktávu. K zakrytí trubice slouží oktavátor.

Pokud se vám povede některou koledu s dětmi nacvičit, budeme rádi, když ji nahrajete a podělíte se o ni s našimi čtenáři (posílejte na redakce@zakatedrou.cz). Přejeme vám mnoho příjemných předvánočních chvil s boomwhackers.









Share This: