Měsíčník (nejen) pro učitele 1. stupně ZŠ. Vychází vždy 5. den v měsíci. !!UPOZORNĚNÍ !! - v červenci a srpnu magazín NEVYCHÁZÍ

Úkol na tento měsíc – dodržujte pitný režim

pitný_režim

Dodržování pitného režimu není důležité jen u dětí. Učitelé, kteří mají v průběhu vyučování mnoho povinností často zapomínají na pravidelné doplňování tekutin. Nedostatečně zavodňovaný organismus bývá potom více unavený.

Úkol na měsíc únor – dodržujte pitný režim

 
Jak tedy začít pravidelně pít?
Ráno před vyučováním si do láhve nebo většího hrnečku nalijte dané množství nealkoholických ;) tekutin, které byste měli za vyučování vypít. Pokud máte láhev průhlednou, můžete si udělat na láhvi značky, které určují množství tekutin, které byste měli vypít za určitý časový úsek (např. 200 ml po každé vyučovací hodině). Množství vypitých tekutin je individuální, proto přesné množství neuvádíme.
Uvidíte, že v průběhu měsíce se pravidelné dodržování pitného režimu bude stávat stále více automatické. A snad se díky tomu budete cítit alespoň trochu více svěží ;)

A jak je to s kávičkou?
Většinou máme spojené pití kávy s faktem, že káva dehydratuje. Některé nejnovější výzkumy to však nepotvrzují a uvádějí, že záleží na množství vody, kterým si kávu zalijeme. Znamenalo by to tedy, že i káva by se dala počítat do pitného režimu.
 

No a pokud si myslíte, že během vyučování pijete dostatečně, máte pro tento měsíc splněno.

Share This:

Creative Commons License
Úkol na tento měsíc – dodržujte pitný režim by administrator is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International