Měsíčník (nejen) pro učitele 1. stupně ZŠ. Vychází vždy 5. den v měsíci. !!UPOZORNĚNÍ !! - v červenci a srpnu magazín NEVYCHÁZÍ

Nabídka bezplatných brožurek o sexu, líčení i zdraví

brozurka_1

V listopadovém vydání našeho magazínu vyšel článek Nevíte, jak s dětmi mluvit o početí a narození miminka? Inspirací pro vás může být kniha Jak děti přicházejí na svět, který obsahoval také představení knihy pro starší děvčata s názvem „Co se od kamarádek nedozvíš?“. Autoři této zdařilé knihy pro náctileté vydali brožurku pro děvčata a zdarma ji zasílají do škol, které o ni mají zájem.

Jedná se o dvojbrožurku, která je určena především děvčatům ve věku přibližně 11 let. Brožura vznikla na základě dotazů chodících denně do gynekologické poradny portálu Babyonline.cz a zjištěných neznalostí nejen náctiletých slečen. Spolupracovali na ní lékaři z oborů gynekologie, sexuologie, fyzioterapie, dermatovenerologie a vizážistka. Mladé dívky seznamuje s informacemi o dospívání, menstruačním cyklu, o tom, jak neotěhotnět, jak neonemocnět a jak se nenechat manipulovat, upozorňuje na sexuální obtěžování na internetu a také to, že sexu předchází hluboký citový vztah. Za zmínku také stojí rady, jak správně komunikovat prostřednictvím e-mailu. Autoři upozorňují na chyby, kterých se mladiství při elektronické komunikaci s poradnou často dopouštějí. Nechybí ani zmínka o cvičení, líčení a odkaz na knížku Co se od kamarádek nedozvíš, kde je problematika probrána detailně. S bližšími informacemi o této knize se můžete seznámit v našem článku, který je dostupný zde >>.

Brožurka má podobu složené harmoniky, rozměry jsou 10,5×10,5 cm, takže se děvčatům snadno vejde do jejich kapes, deníčků apod. Ve skutečnosti se jedná o dvojbrožurku neboť na úvodní stranu je připevněné zrcátko, v němž je ukryta malá brožurka s návodem na používání kondomu.

Text je psán jednoduchou a zajímavou formou, které mladé dospívající dívky rozumí. Děvčata také jistě zaujme její skladná podoba a zrcátko se schovanou další brožurkou. Nesmíme zapomenout pochválit také přehlednou grafiku a názorné obrázky, které doplňují informace v textu.

Brožurky můžeme jen doporučit. Do škol jsou zasílány zdarma, ale ze skladu rychle mizí a budou nabízeny jen do vyčerpání zásob.

Pokud vás brožurky zaujaly a máte zájem o jejich zaslání pro děvčata z vaší školy, můžete napsat na marketing@babyonline.cz nebo zavolat na tel. +420 732 382 924

Při objednávce uvádějte:

  • jméno a název školy
  • počet ks – kolik zhruba 11tiletých slečen máte v tomto školním roce
  • kontaktní adresu, na kterou je máme poslat
  • telefon

Share This: