Měsíčník (nejen) pro učitele 1. stupně ZŠ. Vychází vždy 5. den v měsíci. !!UPOZORNĚNÍ !! - v červenci a srpnu magazín NEVYCHÁZÍ

Způsoby komunikace učitele a rodiče se mění. Webová aplikace eTřída rodičům otevírá zcela zdarma dveře do vyučování.

estránky

Moderní webová aplikace eTřída je efektivní nástroj pro učitele, rodiče a žáky, který si klade za cíl přispět k intuitivnímu, motivačnímu a zábavnému vyučování. ETřída není informační systém, ale prostor, kde se rodiče vyznají a kde to bude bavit i děti. Umožňuje informovat o dění ve třídě, zadávání domácích úkolů a nově i neformální hodnocení školáků za jejich spolupráci a píli.

Vizuálně a uživatelsky přátelská eTřída zkvalitňuje domluvu na ose učitel – rodič – žák, zmírňuje riziko komunikačního šumu a nabízí prostor pro prezentaci společné práce. Aplikace zpřehledňuje školní prostředí i rodičům, kteří si mohou ověřovat aktuality odkudkoli. Jeden z tvůrců projektu, Tomáš Eismann, rodiče uklidňuje: „Nechceme děti přilepit k monitoru a zbavit je zodpovědnosti. Děti se s eTřídou naučí poctivě si kontrolovat své povinnosti a budou mít jistotu, že se věnují tomu správnému úkolu.“ Dodává, že eTřída ve výsledku ušetří čas rodičům i učitelům a předejde chaosu. Všechny důležité informace totiž budou na jednom místě.

Od června 2017 je eTřída bez poplatků a omezených funkcí. Nyní s eTřídou aktivně pracuje již více než 200 tříd. Aplikace láká hravým designem a chytlavou a srozumitelnou editací obsahu. Horká novinka, sbírání bodů za aktivitu a chování, nenahrazuje žákovské knížky, ale funguje jako alternativa k puntíkům a bonusovým hvězdičkám. Nakoukněte do ukázkové eTřídy na www.etrida.cz.

Share This: