Buchta do sborovny
Paní Nina Suchomelová doporučila:
Rychlý jablečný koláč
4 vejce
1 hrnek pískového cukru
2 lžičky kakaa
½ hrnku oleje
4 hrnky jablek pokrájených na kostičky
4 lžíce opraných rozinek
hrst nasekaných vlašských ořechů
½ lžičky skořice
2 hrnky polohrubé mouky
1 balíček prášku do pečiva (nebo vinný kámen)
tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu (nebo pečící papír)
Vejce, cukr, kakao a olej vyšleháme ručním šlehačem do pěny. Přidáme jablka, rozinky, ořechy a skořici. Nakonec přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto vylejeme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 30-45 minut. Na závěr můžeme pocukrovat nebo pocákat čokoládovou polevou. Dobrou chuť.
Paní Dagmar Urbancová doporučila:
Buchta z misky
4 lžíce hladké mouky
1/2 prášku do pečiva
4 lžíce moučkového cukru
2 lžíce Granka
1 vejce
3 lžíce oleje
3 lžíce mléka
Vše se promíchá. Misku (může být i půl litrový hrnek) vytřeme olejem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme tam těsto. Na mikrovlnce nastavíme nejvyšší teplotu (většinou 700 W) a „pečeme“ 3 a 1/2 minuty.
Dále záleží na Vás, zda ji prokrojíte a namažete krémem či marmeládou, zda dáte nějakou polevu, nebo jen tak pocukrujete.